Tikkie

Wat is het

Met een Tikkie kan je een betalingsverzoek sturen naar bekenden. Je gebruikt een app op je smartphone. Het is eenvoudig en veilig en het werkt met iedere Nederlandse bankrekening. Vooral met het delen van een rekening in een restaurant kan het handig zijn. Andere banken hebben soortgelijke systemen, bij de ING heet het Betaalverzoek.

 

Wat kan het betekenen voor een sekswerker

Zelfstandige sekswerkers die escort of thuisontvangst doen gebruiken soms Tikkie om klanten een bedrag vooruit te laten betalen om er zeker van te zijn dat ze hun afspraak nakomen. Helaas is Tikkie niet (meer) anoniem voor zowel betaler als ontvanger.

 

Wat kan jij doen

Gebruik alleen Tikkie als je het geen probleem vindt dat je echte achternaam of de naam van je bedrijf wordt meegezonden. Een veelvoorkomende achternaam is dan prettiger dan een zeldzame achternaam. Of vraag Tikkie zakelijk aan met je KvK inschrijving, dan komt het op je bedrijfsnaam terecht. Je bedrijfsnaam is wel weer te vinden in de KvK en zolang de KvK je gegevens niet afschermt is daarmee je adres te vinden. Er zijn steeds meer geluiden van sekswerkers die met Tikkies werken en daardoor te maken krijgen met bedreiging en chantage.

Als je regelmatig Tikkies ontvangt kan het gebeuren dat de bank je belt om uit te leggen waarom.

Hoe

Tikkie is heel eenvoudig op te zetten via www.tikkie.me

 

Verder lezen

https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/tikkie

https://slachtofferwijzer.nl/nieuws/tikkie-fraude-herkennen-melden/