Google jezelf
  • Wees bekend met wat er van jou/over jou online staat. Google jezelf (op je echte naam, op je werknaam en op je werktelefoonnummer) en kijk eens wat er over je bekend is. Stel daarna Google Alerts in met je echte naam en met je werknaam. Misschien heb je wel een eigen website, neem die dan ook mee. Lees hoe: https://support.google.com/websearch/answer/4815696?hl=nl
  • Google kent het ‘recht op vergetelheid’ in de zoekmachine als je jouw info op ongewenste plekken aantreft. Ongeveer 40% van de verzoeken wordt toegekend. De info is dan nog niet weg van een website, daar kan Google niks aan doen, alleen aan de zoekresultaten. Lees hoe: Hoe gebruik ik het vergeet-me-recht bij zoekmachines? (veiliginternetten.nl)
  • Er zijn enkele websites waar je kan opzoeken welk nummer jou belde. Helaas zijn sekswerkers soms doelwit van valse meldingen op deze websites. Wieheeftgebeld / Wieheeftmijgebeld / Wiegebeld. Ben je ten onrechte genoemd op zo’n website, neem dan contact op met de eigenaar van de pagina en dan wordt zeer waarschijnlijk de info weggehaald. Ga helemaal naar beneden op de pagina en zoek naar ‘contact’.