Social Media
  • Je privé Facebook account op je mobiel?: “Kent u deze persoon” kan je account verraden aan een ander, gewoon al omdat je bij elkaar in de buurt bent. Neem dus alleen je mobiel mee met een werk Facebook account. Of helemaal geen Facebook er op. Deze setting kun je namelijk niet uitzetten (wel om de meldingen aan jou te negeren, maar niet naar de andere kant toe die jouw profiel zou kunnen zien). Trouwens, je werk account kan je ook verraden bij je privékennissen.
  • Ga al je settings na van je social media accounts en zet ze strenger. Denk aan wie kan lezen, wie kan je contacten, wie kan een vriendschapsverzoek doen. Kijk op voor handleidingen van je accounts www.helpwanted.nl/handleidingen
  • Wees je bewust van wat je post op social media. Ook met foto’s (iets op de achtergrond kan al je locatie verklappen). Zie ook tips over foto’s.
  • Kun je soms opeens iemand (een collega sekswerker) opeens niet meer goed vinden op social media? Een shadowban is bepaald niet ongebruikelijk. Alleen de volgers zien die persoon nog. https://social-masterclass.nl/heb-jij-last-van-een-shadowban-op-instagram/
  • Leer trollen te herkennen. Het zijn nepaccounts, met nepnamen en nepfoto’s, die soms veel volgen maar zelf nauwelijks volgers hebben en ook nauwelijks posten. Ze kunnen onderdeel uitmaken van een buitenlands trollenleger dat wil destabiliseren. Er is maar één regel: Don’t feed the trolls. Negeren dus. Ga maar op je handen zitten.
  • Het is het beter om een screenshot van een stom Twitterbericht te maken en dat te posten in plaats van het hele bericht te delen. De schrijver is het niet waard geretweet te worden én je laat er het algoritme alleen maar mee weten dat je het een interessant bericht vindt. Blijf in je eigen bubbel.

Blokkeren

  • Wees ruimhartig met blokkeren van mensen die je niet aanstaan. In je Whatsapp, je social media, je email, de telefoontjes, noem maar op. Geduld is een schone zaak maar niet in het sekswerk. Hou ze kort, die mensen die je tijd verknoeien. Hoe? Google op ‘blokkeren’ en waar je iemand wil blokkeren (dus je emailprogramma, whatsapp, telefoon, of een bepaald social media platform). Of gebruik voor het gemak een Blacklist app (uit de app store).