Kenteken auto
  • Rij je naar klanten met je auto en vraag je je af wat iemand kan achterhalen met je kenteken van je auto? Ze kunnen niet zomaar je adres achterhalen, behalve als iemand op het Darkweb de grote hacks van kentekens van de RDW (via het bedrijf RDC) weet te vinden. Als je in een leaseauto rijdt komt alleen naar boven dat het een leaseauto betreft.
  • Een kenteken van een auto is een persoonsgegeven volgens de AVG zodra mensen toegang hebben tot het kentekenregister.
  • Zoveel mogelijk om de hoek parkeren zodat je auto en kenteken niet gezien worden is uit voorzorg best wel handig.
  • Lijkt iemand je route goed te kennen en weet hij in welke auto je rijdt? Het lijkt vergezocht, behalve als je wordt gestalkt, maar kan er een GPS tracker onder de auto zitten.
  • Helaas kunnen GPS trackers (zoals de SmartTag of de AirTag) ook stiekem in je tas worden gestopt. Let daarom altijd erg goed op je spullen als je bij een klant bent. https://www.vpngids.nl/nieuws/gps-trackers-stalking-groeiend-probleem/ 
  • Je kenteken wordt trouwens op meer dan 300 plekken geregistreerd (voor 28 dagen). Met name op de snelweg hangen de ANPR camera’s. ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition, de automatische kentekenplaat herkenning. Van de 300 kentekencamera’s zijn er 55 die scherpere foto’s maken en ook de inzittenden van een auto kunnen fotograferen. Dit kan er toe leiden dat een auto met Roemeens kenteken met een man achter het stuur en drie vrouwen als bijrijders aan de kant wordt gezet.